Kunstvakdocenten overzee

De opleiding Docent Muziek van het Koninklijk Conservatorium kent sinds een aantal jaar een mooie groei in het aantal studenten met een Antilliaanse achtergrond. Dat is goed nieuws, want de opleiding wil graag helpen om meer geschoolde muziekdocenten op te leiden voor de Antillen. Voor jongeren van de eilanden is het een hele stap om naar Nederland te verhuizen en te studeren in een totaal andere cultuur dan dat ze gewend zijn. Het is daarom belangrijk dat studenten vanuit de Cariben zich thuis voelen en niet geïsoleerd raken tijdens de studie. De groei van het aantal studenten uit de Cariben helpt hier enorm aan mee, maar ook de aandacht die de opleiding heeft voor muziekonderwijs op de Antillen.

Of studenten na hun studie direct terugkeren naar de eilanden is nog maar de vraag. In veel opzichten zijn er voor hen in Nederland meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen. De wens om iets te betekenen voor het muziekonderwijs daar is bij al deze studenten groot. Vanuit die motivatie zullen zij, al dan niet op afstand, hoe dan ook bijdragen aan een kwaliteitsverbetering van muziekonderwijs op de Antillen.

Lees hier het artikel ‘Kunstvakdocenten overzee’, dat Suzan Overmeer (coördinator opleiding Docent Muziek) publiceerde in een recente uitgave van Kunstzone.