Studie informatie

Na je Masterstudie bestaat de mogelijkheid om te promoveren in de muziek. Het Koninklijk Conservatorium heeft samen met de Universiteit Leiden de Academie der Kunsten opgezet. Dit samenwerkingsverband tussen Leiden en Den Haag is uniek in Europa.

Binnen dit instituut wordt het doctoraatsprogramma voor musici en componisten verzorgd onder de naam docARTES. Aan docARTES zijn naast de Academie der Kunsten ook het Conservatorium van Amsterdam, de universiteiten van Leuven en Antwerpen en het Orpheus Instituut in Gent verbonden. De promotie vindt plaats aan de Universiteit Leiden via de Academie der Kunsten. Net als in de masteropleiding staat in het doctoraatstraject de eigen artistieke praktijk centraal. De Academie biedt ook een doctoraatsopleiding op het gebied van de beeldende kunst en vormgeving: PhDArts. 

Meer informatie

Specificaties

Taal

Engels

Duur

4-6 jaar

Graad

PhD

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

Neem een kijkje binnen bij het Koninklijk Conservatorium

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag

Nieuws

Verandering in management

Tijdens haar werkzaamheden als artistiek leider van de Dutch National Opera Academy (DNOA) de afgelopen twee jaar is het Maria Riccarda Wesseling gelukt om het programma nieuwe wind in de zeilen te geven. Wat de toekomst van de opera academie betreft bestaat er echter een verschil van visie tussen de directie en Maria Wesseling en is er in onderlinge overeenstemming besloten om de samenwerking niet voort te zetten.