De Dutch National Opera Academy is een tweejarig masterprogramma voor zeer getalenteerde jonge operazangers en -zangeressen die zich willen toeleggen op het combineren van de disciplines zang en acteerwerk. Met een mastergraad van DNOA ben je een inventieve, sterk toegewijde operazanger of -zangeres, en volledig voorbereid op de pittige uitdagingen van het vak. Het programma van DNOA is erop gericht van jou een creatieve, flexibele en degelijke artiest te maken.

Na je bacheloropleiding zang bestaat de mogelijkheid om de master aan DNOA te doen. Het is een tweejarige masteropleiding voor opera, een samenwerkingsverband tussen het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Tot deze masteropleiding wordt slechts een beperkt aantal getalenteerde studenten toegelaten.

De opleiding van DNOA staat voor het grootste deel in het teken van optredens. Daar leer je immers het meeste van. DNOA produceert twee volwaardige opera´s per jaar, in samenwerking met professionele orkesten, zoals het Residentie Orkest. Je krijgt individueel les, groepslessen, auditie training, workshops en masterclasses. Je zal tijdens deze masteropleiding geregeld op de grote podia van Nederland staan, waaronder het Koninklijk Concertgebouw en het podium van De Nationale Opera. Tijdens deze masterspecialisatie krijg je bovendien de kans om podiumervaring op te doen in de grote producties van De Nationale Opera.

Meer informatie


Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master of Music

Afdelingshoofd

Paul McNamara

Producer and Operations Manager

Maddalena Deichmann [mail]

Nieuws

Nieuwe artistieke leiding DNOA

De Ierse tenor Paul McNamara wordt per 1 december 2018 de nieuwe artistiek leider van de Dutch National Opera Academy (DNOA), de tweejarige masteropleiding opera van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

'Met Paul verwelkomen we een veelzijdig artiest,' aldus Henk van der Meulen, directeur van het Koninklijk Conservatorium. 'Met zijn brede ervaring weet hij als geen ander wat er nodig is om jonge zangers te begeleiden naar een volgende stap in hun loopbaan.'