Studie-informatie

De Dutch National Opera Academy is een tweejarig masterprogramma voor zeer getalenteerde jonge operazangers en -zangeressen die zich willen toeleggen op het combineren van de disciplines zang en acteerwerk. Met een mastergraad van DNOA ben je een inventieve, sterk toegewijde operazanger of -zangeres, en volledig voorbereid op de pittige uitdagingen van het vak. Het programma van DNOA is erop gericht van jou een creatieve, flexibele en degelijke artiest te maken.

Na je bacheloropleiding zang bestaat de mogelijkheid om de master aan DNOA te doen. Het is een tweejarige masteropleiding voor opera, een samenwerkingsverband tussen het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Tot deze masteropleiding wordt slechts een beperkt aantal getalenteerde studenten toegelaten.

De opleiding van DNOA staat voor het grootste deel in het teken van optredens. Daar leer je immers het meeste van. DNOA produceert twee volwaardige opera´s per jaar, in samenwerking met professionele orkesten, zoals het Residentie Orkest. Je krijgt individueel les, groepslessen, auditie training, workshops en masterclasses. Je zal tijdens deze masteropleiding geregeld op de grote podia van Nederland staan, waaronder het Koninklijk Concertgebouw en het podium van De Nationale Opera. Tijdens deze masterspecialisatie krijg je bovendien de kans om podiumervaring op te doen in de grote producties van De Nationale Opera.

Meer informatie

Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master of Music

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

Neem een kijkje binnen bij het Koninklijk Conservatorium

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag

Nieuws

Verandering artistieke leiding DNOA

Tijdens haar werkzaamheden als artistiek leider van de Dutch National Opera Academy (DNOA) de afgelopen twee jaar is het Maria Riccarda Wesseling gelukt om het programma nieuwe wind in de zeilen te geven. Wat de toekomst van de opera academie betreft bestaat er echter een verschil van visie tussen de directie en Maria Wesseling en is er in onderlinge overeenstemming besloten om de samenwerking niet voort te zetten.