Wil je studeren aan het Koninklijk Conservatorium? Zoek dan jouw gewenste opleiding op en volg de stappen van de aanmeldprocedure. Let op:

Aanmelden voor de meeste Bachelor- en Masterstudies kan tot en met 28 februari 2021. Check van tevoren op de afdelingspagina eventuele latere of eerdere deadlines.

Toelatingseisen voor bachelor
Om je te kunnen aanmelden voor een bacheloropleiding moet je in het bezit te zijn van een diploma VWO, HAVO, MBO (minimaal 3-jarige cursusduur) of een getuigschrift van gelijkwaardig of hoger niveau. Voor iedere studie kun je worden uitgenodigd voor een toelatingsexamen (o.a. auditie).

Toelatingseisen voor master
Om je te kunnen aanmelden voor een masteropleiding is het van belang dat je een succesvol toelatingsexamen aflegt en je aan de volgende onderdelen voldoet:

  • Je bent in het bezit van een bachelordiploma.
  • Je hebt een hoog artistiek en - waar van toepassing - speeltechnisch niveau laten zien tijdens je bachelorexamen, of tijdens een apart toelatingsexamen tot de Masterstudie als je je Bachelor elders hebt gehaald.
  • Je hebt een realistisch Master Project Plan of Master Study Plan geschreven (indien van toepassing). De richtlijnen voor het schrijven van je Master Project Plan of Master Study Plan zijn als volgt:
  • Je hebt (indien van toepassing) een overtuigend intakegesprek gevoerd waaruit blijkt dat je voldoende inzicht en motivatie hebt om je studie goed te doorlopen.

Taalniveau Engels
Voor zowel de bachelor- als de masteropleiding moet je voldoende Engels kunnen schrijven en spreken om je studie binnen het conservatorium te mogen volgen.

EU/EER studenten
Wanneer we tijdens de toelatingsprocedure vaststellen dat het niveau van het Engels onvoldoende is, wordt een taalcursus verplicht gesteld voor EU/EER studenten. Je bent dan verplicht om tijdens de propedeuse een taalcursus te volgen en daarvoor een certificaat te behalen.

Non-EU/EER studenten
Ben je afkomstig uit land buiten de EU (met uitzondering van Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten van Amerika of Zuid-Afrika) en ben je toegelaten tot een Bachelor of Master opleiding dan moet je voor 1 september 2021 aantonen dat je over een voldoende niveau van de Engelse taal beschikt. Aantonen doe je met een Engelse taaltest IELTS, TOEFL, TOEIC of Cambridge English (FCE/CAE/CPE). De scores hiervan zijn twee jaar geldig, ze moeten geldig zijn op 1 september 2021.
Het beoordelingsniveau is IELTS (6,0 of hoger) of TOEFL (niveau 80 of hoger).

Certificaten van de Institutional TOEFL-toets, de TOEFL ITP toets of andere taaltoetsen worden niet geaccepteerd.

Lees hier meer informatie over taalniveau, taalcursussen en de taaltesten.

Vragen of opmerkingen?

Contact

Neem contact op met de studentenadministratie en/of international office.