Wil je toelating doen voor een van de opleidingen van het Koninklijk Conservatorium? Zoek dan jouw gewenste opleiding op en volg de stappen van de aanmeldprocedure.

Aanmeldingen via Studielink voor de bachelor- en masteropleidingen starten op 12 oktober.

Toelatingseisen voor Bachelor
Om je te kunnen aanmelden voor een bacheloropleiding moet je in het bezit te zijn van een diploma VWO, HAVO, MBO (minimaal 3-jarige cursusduur) of een getuigschrift van gelijkwaardig of hoger niveau. Voor iedere studie word je uitgenodigd voor een toelatingsexamen (o.a. auditie). Als je die succesvol hebt afgerond, ontvang je een uitnodiging voor de start van het nieuwe schooljaar.

Toelatingseisen voor een Master
Ook voordat je aan een masteropleiding kunt beginnen, is het van belang dat je een succesvol toelatingsexamen aflegt en je aan de volgende onderdelen voldoet:

  • Je hebt het predicaat “goed” (= tenminste cijfer 8) behaald voor het artistiek en speeltechnisch of het compositorisch aspect, tijdens je bachelorexamen of tijdens een apart toelatingsexamen tot de Masterstudie als je je Bachelor elders hebt gehaald.
  • Je hebt een realistisch studieplan geschreven (richtlijnen hiervoor vind je onder de toelatingsprocedure voor de door jou gekozen studie of hier)
  • Je hebt een overtuigend intakegesprek gevoerd waaruit blijkt dat je voldoende inzicht en motivatie hebt om je studie goed te doorlopen.

Taalniveau
Voor zowel de bachelor als de master moet je voldoende Engels kunnen schrijven en spreken om je studie binnen het conservatorium te mogen volgen.

We kunnen je vragen om je kennis te testen op het beoordelingsniveau van de IELTS (6,0) of TOEFL (niveau 83). Voldoe je daar niet aan, zal je eerst een taalcursus moeten volgen.
Voor het schooljaar 2019-2020 kunnen de taaleisen nog wijzigen.