De bibliotheek beschikt over een grote verzameling naslagwerken, boeken, bladmuziek, tijdschriften en audiovisueel materiaal. Studenten, docenten en medewerkers kunnen gebruik maken van de bibliotheek en materialen lenen. Buitenstaanders zijn welkom om de collectie te raadplegen maar kunnen niet lenen. In de bibliotheek kunnen ook diverse databestanden worden geraadpleegd.

Benieuwd wat er is? Raadpleeg de catalogus.

Catalogus

Veel gestelde vragen

Je vindt de bibliotheek op de tweede verdieping in het M-gedeelte van het Koninklijk Conservatorium.

De bibliotheek is open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 18.00 uur.

Alle studenten, docenten en medewerkers van het Koninklijk Conservatorium kunnen op vertoon van hun pas materialen lenen. Het is niet toegestaan het geleende materiaal vervolgens zelf weer uit te lenen aan anderen die niet aan het Koninklijk Conservatorium studeren of werken.

Je kunt per keer vijf muziekmaterialen lenen (bladmuziek) en vier boeken.

De leenperiode is zes weken. Je kunt het geleende materiaal daarna verlengen mits het niet is gereserveerd.

Bij te laat retourneren betaal je een boete die oploopt van € 1,00 per boek voor een overschrijding van de leentermijn met één week, tot € 5,00 per boek voor negen weken. Als je boete oploopt tot over de € 10,00 dan kun je geen materialen meer lenen totdat je de boete hebt betaald.

Mocht je na vier herinneringen het geleende materiaal nog niet hebben teruggebracht, dan mag je geen gebruik meer maken van de diensten van de bibliotheek totdat de boete is betaald en de materialen zijn geretourneerd.

Ja dat kan. Bij de balie zijn ook koptelefoons te leen zodat iedereen ongestoord muziek kan luisteren of video’s kan bekijken.

Contact

Vind je niet wat je zoekt, kom dan langs, mail de bibliotheek of bel: +31 70 - 31 51 572.