Kom je studeren aan het Koninklijk Conservatorium, of wil je studeren in het buitenland, dan zijn er enkele mogelijkheden om in aanmerking te kunnen komen voor een beurs.

Kom je niet in aanmerking voor één van de genoemde beurzen op deze pagina, dan is er wellicht elders een beurs voor je te vinden. Kijk daarvoor eens op de pagina  Overige beurzen. Mocht je in onvoorziene financiële problemen zijn geraakt, dan verwijzen we door naar diverse landelijke fondsen. Waar mogelijk probeert studentendecaan  Elke de Roos te bemiddelen.

Studenten die een excellent toelatingsexamen voor een masteropleiding doen en een overtuigend Master Plan presenteren, kunnen in aanmerking komen voor een beurs. Er is voor het academische jaar 2024/2025 sprake van twee soorten beurzen:

1) Excellentiebeurs voor studenten ongeacht nationaliteit.

1) NL Scholarship (voorheen Holland Scholarship) voor studenten van buiten de EER die voor het eerst in Nederland studeren.

Er zijn 4 NL Scholarships en 13 Excellentiebeurzen beschikbaar voor het studiejaar 2024/2025. Het is niet mogelijk om meer dan één van deze beurzen tegelijkertijd toegekend te krijgen.

De NL Scholarships en Excellentiebeurzen worden toegekend door de directie van het Koninklijk Conservatorium, op basis van voordrachten van de afdelingshoofden (uiterlijk 1 juli). De regels van deze beurzen verschillen enigszins van elkaar. Voor meer details: volg bovenstaande links naar de beschrijvingen van de beurzen.