Kom je studeren aan het Koninklijk Conservatorium, of wil je studeren in het buitenland, dan zijn er enkele mogelijkheden om in aanmerking te kunnen komen voor een beurs.

Kom je niet in aanmerking voor één van de genoemde beurzen op deze pagina, dan is er wellicht elders een beurs voor je te vinden. Kijk daarvoor eens op de pagina Overige beurzen. Mocht je in onvoorziene financiële problemen zijn geraakt, dan verwijzen we door naar diverse landelijke fondsen. Waar mogelijk probeert studentendecaan Elke de Roos bemiddelen.

Studenten die een excellent toelatingsexamen voor een masteropleiding doen kunnen in aanmerking komen voor een beurs.

Er is sprake van drie beurzen:

1) Een beurs van het Fund for Excellence of the Royal Conservatoire, voor excellente studenten ongeacht nationaliteit.

2) Het Holland Scholarship voor studenten van buiten de EU.

3) Een beurs van het Residentie Orkest voor deelnemers aan de Orkestmaster.

Hoewel de regels van deze beurzen enigszins van elkaar afwijken is het resultaat in alle drie de gevallen dat de recipiënten vrij van collegegeldverplichtingen aan het Koninklijk Conservatorium kunnen studeren.

Het aantal nieuwe beurzen dat voor de HS en de beurs van het FFE voor het studiejaar 2020/2021 beschikbaar is bedraagt 8. Het aantal beurzen van het Residentie Orkest is afhankelijk van het niveau van de audities.

De HS en FFE beurzen worden op basis van voordrachten van de afdelingshoofden, uiterlijk 1 juli door de directie toegewezen.

Het is niet mogelijk om meer dan een van deze beurzen toegekend te krijgen.