Alban Wesly

Hoofdvakdocent Fagot (afdeling Klassieke Muziek)

Als fagottist van het prijswinnende rietkwintet Calefax en het toonaangevende Ensemble Musikfabrik geldt Alban Wesly als een van de meest veelzijdige fagottisten van dit moment. Hij studeerde fagot aan het Koninklijk Conservatorium, bij Joep Terwey en Johan Steinmann, en is verheugd in hun voetsporen te treden en daarmee zijn ervaring over te dragen op een nieuwe generatie fagottisten. In de afgelopen dertig jaar gaf hij meer dan 2.000 concerten in ruim veertig landen: kamermuziek, symfonisch en solistisch.

Calefax is een van de langst opererende kamermuziekgroepen in Nederland, en wereldwijd trendsetter voor een nieuw genre: het rietkwintet. Ensemble Musikfabrik is een internationaal bezet specialisten-ensemble voor nieuwe muziek, gevestigd in Keulen. Zijn band met het symfonische repertoire onderhield hij dankzij projecten met onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en het Residentieorkest. Als solist trad Wesly op in o.a. de Berliner Philharmonie, het Moskouse Tsjaikovsky Conservatorium, en het Festival Musica in Strasbourg.

Als gastdocent was Wesly onder meer actief op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, the Royal College of Music in Londen en Manchester. Daarnaast gaf hij talrijke masterclasses in Japan, de VS, China en door heel Europa.