Angeliki Ploka

Docent Muziektheorie

Angeliki Ploka begon haar studies Piano, Zang en Muziektheorie in Griekenland en ontving haar diploma in Muzikologie en Muziekeducatie aan de Aristoteles Universiteit in Thessanloniki (GR). Haar scriptie in systematische muzikologie was getiteld 'De koormuziek van Eric Whitacre: Analyse van drie representatieve werken', gebaseerd op Schenkeriaanse en reductieve analyse. Hiervoor kreeg zij een eerste-klas onderscheiding.

Als stipendiate van het Sarolta Kodály Scholarship en het A. Onassis Fonds, zette zij haar studies voort aan het Kodály Institute van de Liszt Ferenc Muziekacademie in Hongarije. Angeliki voltooide haar Master-studies in Koorleiding en Muziekeducatie met een onderzoek naar 'Twee-stemmige zangoefeningen, gebaseerd op Griekse volksliederen'. In dit onderzoek bestudeerde zij de Griekse volksmuziek en presenteerde haar eigen arrangementen voor twee stemmen volgens Z. Kodály’s educatieve composities.

Sinds 2009 past Angeliki de principes van Z. Kodály’s filosofie toe in het kleuter-muziekonderwijs, muziek theorie/solfege en pianolessen en wordt regelmatig uitgenodigd voor het leiden van seminars/workshops voor muziekdocenten in de Music Village/International Music Community in Griekenland. Angeliki geeft les aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (muziektheorie, gehoortraining en analyse, ensembleleiding en koor) en bij de Nationale Koren - Vocaal Talent Nederland.


Website: www.angelikiploka.com