Daniël Salbert

Docent Muziektheorie en -educatie

Daniël Salbert begon zijn studie aan de Hochschule für Musik und Theater Hannover (Duitsland) met een opleiding tot muziekdocent. Hij zette deze studie voort aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, en behaalde zijn diploma in 1999. Vanaf 1997 studeerde hij tevens Hoofdvak Koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt, waar hij in 2001 zijn diploma behaalde. In 2009 is hij tevens afgestudeerd in het Hoofdvak Theorie der Muziek.

Daniël is als dirigent aan diverse koren verbonden geweest. Sinds 2006 is Daniël dirigent van het Concertkoor Rijswijk. Daarnaast dirigeert hij regelmatig Vocaal Ensemble Haags Ad Hoc. Sinds 2007 is hij vaste dirigent van het Haags Matrozenkoor, één van de oudste jongenskoren van Nederland. In 2006 werd onder zijn leiding het Kamerkoor Jong KC gestart, bestaand uit muziekleerlingen van de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium.
Sinds 2010 dirigeert hij aan hetzelfde instituut het Eerstejaarskoor.

Daniël is aan het Koninklijk Conservatorium werkzaam als docent Muziektheoretische Vakken. Hij is voorzitter van de Stichting Vocale Muziek Den Haag, die onder meer in het voorjaar van 2011 de uitvoering van het Requiem voor Vincent van Gogh van Erik Lotichius realiseerde.
Sinds 2009 heeft hij zich gespecialiseerd in de Kodály-methode voor het solfège-onderwijs.

Daniël ontwikkelt ook educatief lesmateriaal voor verschillende stichtingen en ensembles in Nederland, waaronder voor de Nederlandse Bachvereniging de cd-rom Oog in oog met de Matthäus Passion.