Michelle Verheggen

Docent Harp

Als kleuter werd Michelle al gegrepen door het instrument en de klank van de harp. Nauwelijks 7 jaar oud kon niemand haar ervan weerhouden om een zevental jaren harples te volgen bij Mea van Delden op de muziekschool in Weert. Zij deed mee aan concoursen, waaronder Stichting Jong Muziektalent concours en Ut Paeterke in Venlo. 

Vervolgens kreeg zij in Tilburg op het Fontys Conservatorium voor de klas Jong Talent les van harpiste Ernestine Stoop en Sabien Canton. In deze periode speelde zij mee met het Euregio Jeugdorkest o.l.v Hans Casteleyn in binnen- en buitenland. 
In 2010 maakte Michelle de overstap naar de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na het behalen van haar middelbare schooldiploma studeert Michelle sinds 2012 hoofdvak harp aan het Koninklijk Conservatorium. In mei 2016 heeft ze haar Bachelor afgerond met een 9. Vervolgens heeft zij het proefspel voor de orkestmaster gewonnen waardoor zij nu als academist verbonden is aan het Residentie Orkest. Naast haar hoofdvakdocent Ernestine Stoop heeft ze les van Marieke Schoenmakers en volgt ze harplessen in Cardiff van Catrin Finch.

Tijdens de zomercursus van Catrin Finch in 2012 won ze een award waar ze werd uitgenodigd om harplessen te volgen in Cardiff. Één jaar later, tijdens de 4th International Harpcompetition (2013) in Duitsland heeft ze de tweede prijs behaald.
 
Één van haar passies is spelen in orkest.  Ze heeft onder andere in het Nationaal Jeugdorkest, Philharmonie Zuidnederland, het Residentie Orkest, Noord Nederlands Orkest en met het Jong Nederlands Blazersensemble gespeeld.
 
In 2014 heeft zij samen met studenten van het conservatorium het ensemble ‘Ongestreken’ opgericht, een gemixt blaaskwartet met harp. De muziek wordt grotendeels gearrangeerd door de ensembleleden zelf. Zo hebben ze in 2016 ‘An American in Paris’ opgenomen van G. Gerswhin.

Michelle bespeelt een Lyon & Healy style 30 Concertharp, in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.