Een magisch muzikaal kerstverhaal

18 december 2020

Zo vlak voor de kerst verrast het Atheneum Kamerorkest (AKO) met een bijzonder 'concert'.

Voor de 35ste keer op rij vroeg Siemens Nederland het Atheneum Kamerorkest (AKO) haar kerstconcerten te verzorgen. De uitdaging was daarom niet of, maar hoe de traditionele kerstconcerten tijdens de huidige pandemie doorgang konden vinden. We vonden een oplossing die ons verder bracht dan ooit tevoren.

We presenteren met trots een magische en muzikaal kerstverhaal, waarin traditie en digitalisering, film, zang, dans en design samenkomen. Het verhaal van Aukelien van Hoytema, voorgedragen door acteur Daniel Boissevain en choreografie en visueel concept van David Middendorp heeft de jeugd van het AKO geprikkeld om tot nieuwe hoogte te stijgen.

We mogen trots delen dat de film op 25 december 20.30 uur wordt uitgezonden op NPO 2 Extra, maar nu al op de website van Siemens is te bewonderen.


Voor de digitale kerstmarkt van Siemens zijn ook prachtige uitvoeringen van AKO Junior en AKO Mini, Jong KC Zang, Jong KC Piano en Jong KC Jazz opgenomen. Bekijk alles - inclusief een persoonlijke toelichting op het gehele project - op het Youtube kanaal van het KC.

Bijzondere dank gaat uit naar alle (jonge) musici, dansers en kunstenaars, dirigent Jac van Steen, betrokken begeleiders en collega’s, regie en techniek. Het project vond plaats onder leiding van collega’s Annick van Gennip en Matteo Costanzi, zonder wie dit resultaat niet mogelijk was geweest.

In dit programmaboekje meer informatie over het project en de betrokkenen.

Een feestelijke kerst gewenst en een inspirerend nieuw jaar!