Haagse Hits: Muzikaal spektakel in Amare met het Koninklijk Conservatorium

12 februari 2024

De eerste editie, bij de opening van Amare in 2021, was een doorslaand succes. Op zaterdag 9 maart 2024 komen we terug met de tweede editie van Haagse Hits! Haagse artiesten zingen elkaars grootste hits en die van hun stadsgenoten, onder begeleiding van een groot symfonisch orkest van het Koninklijk Conservatorium.

Haagse Hits is een productie van Amare in samenwerking met Koninklijk Conservatorium & PAARD. Arrangeur en componist Martin Fondse en dirigent Sam Weller, presenteren zowel oude als nieuwe hits van Haagse bodem in overrompelende orkestrale arrangementen voor de solisten van de avond: Tim Akkerman, Mula B, Pat Smith, en Emmaly Brown. Samen bouwen zij een waanzinnig feestje.

Voor de studenten van het Koninklijk Conservatorium is het een bijzonder voorrecht om in de prachtige akoestiek van de Concertzaal van Amare te mogen spelen. De unieke samenwerking met Haagse popartiesten tijdens Haagse Hits voegt een extra dimensie toe aan dit project. Voor de studenten betekent dit de kans om een ander publiek te bereiken dan gebruikelijk is bij klassieke concerten. Haagse Hits biedt hen niet alleen een platform om hun breed-inzetbare muzikale talenten te tonen maar opent ook de deur naar een gevarieerd publiek.


Tim Akkerman

Alweer ruim 20 jaar geleden stond Tim Akkerman aan de vooravond van zijn muzikale carrière. Een carrière gekenmerkt door hoogte -en dieptepunten, hits, authentieke keuzes, duetten, bijzondere uitstapjes en een veelvoud aan liedjes en live shows in binnen- en buitenland! Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene.

Mula B

De Haagse multi-platina awardwinnende rapper Mula B, alias Mula Moes, is één van de grondleggers van de hedendaagse rapmuziek in Europa. Hij is onmisbaar in de hitlijsten van Spotify en heeft miljoenen views op YouTube met zijn hits zoals Domme Jongens, D2 en het onvergetelijke Meesterplusser.

Pat Smith

Pat Smith is zanger, songwriter en producer. Hij is ook de frontman van de Haagse band Splendid en bracht in 2015 zijn eerste solowerk uit. Bovendien is Pat Smith de nachtburgemeester van Den Haag. Via zijn muziek deelt hij zijn kijk op de wereld met zijn publiek.

Emmaly Brown

Met haar krachtige stem en unieke uitstraling bereikte Emmaly Brown de finale van The Voice of Holland in 2014. Wanneer Emmaly zingt, is het alleen maar genieten. Ze is thuis in elk genre. Tijdens de vorige editie van Haagse Hits zong ze de sterren van de hemel, met zowel rockende hits als dromerige ballads.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.amare.nl/haagsehits.