Leerlingen Jong KC vallen in de prijzen bij Britten Concours 2021

Afgelopen 2 weekenden tijdens de Britten Concours hebben verschillende leerlingen van Jong KC een prijs in ontvangst genomen. Op 12 en 13 juni vond het Britten Celloconcours plaats voor jonge cellisten van 10 t/m 18 jaar. Vanuit het hele land kwamen 36 deelnemers naar de Reulandzaal van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Het tweejaarlijkse Britten Altvioolconcours vond plaats op zaterdag 19 juni 2021 in de Groote Sociëteit in Zwolle.

Wij zijn ongelooflijk trots op onze leerlingen en superblij met het resultaat. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Winnaars Britten Celloconcours 2021

Cat. III (16 t/m 18 jaar)

Jurre Koopmans - 1e prijs

Mudre Buckute - 3e prijs

Douwe Eisses - aanmoedigingsprijsDe jury over Jurre Koopmans: “Jurre speelt met grote intensiteit, heeft een uitstekende techniek en zijn eigen ideeën zijn poëtisch. Een intelligente, gevoelige en kleurrijke cellist”.

Tijdens het Britten Jeugd Strijkorkest ‘Winnaarsconcert’ op 3 oktober 2021 in Zwolle zal Jurre een solo optreden geven. Daarnaast krijgt hij een masterclass van de wereldberoemde celliste Anastasia Kobekina.

Categorie II (13 t/m 15 jaar)

Lilian Touray - aanmoedigingsprijs

Categorie I (10 t/m 12 jaar)

Arda Naci - 3e prijs


Winnaars Britten Altvioolconcours 2021

Categorie I (10 t/m 14 jaar)

Julie Gielen - 1e prijs


De jury over Julie Gielen:“Julie heeft een mooie streek, is heel muzikaal en haalt een prachtige klank uit de altviool. Ze speelt met pit, heeft al ervaring op het podium en trekt de aandacht van het publiek naar zich toe. Haar uitvoering van de Fantasie van Hummel was top!”

Julie wint een solo optreden met het Britten Jeugd Strijkorkest tijdens het ‘Winnaarsconcert’ op 3 oktober 2021 in Zwolle. Daarnaast krijgt zij een masterclass van de beroemde altvioliste Nubuko Imai en een waardebon van de Dutch Viola Society.

Julie: “Ik ben zo ontzettend blij! Toen ik gisteren thuiskwam en de uitslag hoorde via de livestream, kon mijn dag niet meer stuk. Ik kan niet wachten tot ik met het Britten Jeugd Strijkorkest mag spelen!”

Categorie II (15 t/m 18 jaar)

Bugra Yüzügüldü - 3e prijs

Fotograaf: Marco Slot