Geannuleerd: One Minute Symphony

Evenement geannuleerd vanwege coronavirus

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Tot nader order kunnen alle evenementen in het Koninklijk Conservatorium geen doorgang vinden.

Eerder gekochte kaarten worden terugbetaald. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina.

Residentie Orkest
Andrea Battistoni, dirigent
Leonard Elschenbroich, cello

One Minute Symphony
Azarova – Mover of the earth, stopper of the sun
Sjostakovitsj – Celloconcert nr. 2
Tsjaikovski – Symfonie nr. 6 ‘Pathétique’

One Minute Symphony
Tijdens de Symphonic Fridays van het Residentie Orkest schuiven wereldberoemde solisten en dirigenten aan bij het Residentie Orkest om je onder te dompelen in het mooiste van twee eeuwen symfonische muziek. Aan het begin van elk concert in deze bijzondere serie gaat een One Minute Symphony in première. Voor dit project gaan studenten Compositie van het Koninklijk Conservatorium op zoek naar verhalen uit de stad Den Haag. Op basis hiervan schrijven zij een symfonie van één minuut die een paar weken later in première gaat, uitgevoerd door het Residentie Orkest.

Tsjaikovski’s Pathétique
De gepassioneerde dirigent Andrea Battistoni keert voor dit concert terug bij het Residentie Orkest na zijn overrompelende debuut bij De Nationale Opera in de opera La Bohème. Hij dirigeert het bekendste en laatste werk van Tsjaikovski: de Pathétique. Niet lang daarna verkoos de componist de dood boven het leven. Ook stercellist Leonard Elschenbroich keert terug naar Den Haag met het meeslepende Tweede celloconcert van Sjostakovitsj.

Samenwerking Residentie Orkest en Koninklijk Conservatorium
Het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium hebben de afgelopen jaren aan unieke gezamenlijke projecten gewerkt, om positief bij te dragen aan het carrièreperspectief van de toekomstige generatie musici, componisten en muziekdocenten, en de toekomst van het professionele symfonieorkest. Zo bestaat er al enkele jaren een gezamenlijke masterspecialisatie voor talentvolle studenten om praktijkervaring op te doen in het symfonieorkest: de Orkest Master. De One Minute Symphony is een voorbeeld van de samenwerking tussen het orkest en de afdeling Compositie.

Details

Datum

17 april 2020 20.00

Locatie

Zuiderstrandtheater, Den Haag

Meer info

Entree

€27 / €39 / €48 / €55 / € 10,- <27