Anna Daalmeijer

Docent Piano

Op mijn vijfde speelde ik mijn eerste liedjes op een piano.

Toen ik zes jaar was volgde ik mijn eerste pianolessen. Na jarenlang privélessen bij verschillende docenten waagde ik op mijn dertiende een grote sprong in het diepe: Ik deed toelating tot de opleiding voor jong talent aan het conservatorium in Rotterdam.

Ik werd toegelaten en had een jaar lang les bij Michael Davidson. De daaropvolgende zomer was er een die ik nooit meer zal vergeten. Ik ging naar het kasteel Burg Feistritz in Oostenrijk en volgde daar een masterclass kamermuziek. Daar kwam ik erachter dat mijn grote passie ligt bij het samen muziek maken. Hierna volgden privélessen, het maken van kamermuziek en het begeleiden van zangers en koren.

In 2004 startte ik met de studie Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium. Na deze studie te hebben afgerond begon ik in 2008 met de studie piano bij Marcel Baudet en Ellen Corver aan ditzelfde conservatorium. Tijdens de beginjaren van deze studie heb ik pianolessen en algemene muzieklessen gegeven via het Koorenhuis op allerlei basisscholen in Den Haag en startte ik met het werken bij PI en in het middelbaar onderwijs. In 2014 behaalde ik mijn Master Muziekeducatie aan het Koninklijk Conservatorium. Tijdens deze studie deed ik onderzoek naar de start van muzieknotatie.

Op dit moment geef ik naast mijn werk bij PI muzieklessen in het basisonderwijs en in het middelbaar onderwijs. Waar ik ook werk, en wat de leeftijd of het niveau van de leerlingen ook is, mijn doel is altijd hetzelfde: Ik wil leerlingen graag het plezier van muziek maken met kwaliteit laten ervaren.