Bernadette Pollen

Toen ik klein was en ‘s avonds moest gaan slapen ging mijn vader piano spelen. Mijn slaapkamer lag naast de kamer waar mijn vaders vleugel stond, heel wat uurtjes heb ik in mijn bed liggen luisteren. Die vleugel stond in een aparte kamer, wij mochten daar als kinderen niet aankomen.

Toen ik wat ouder werd kreeg ik wel een blokfluit en ging na schooltijd naar de blokfluitlessen die gegeven werden door een trompettist van het gelders orkest. Een paar jaar later ging ik naar de muziekschool. Na een jaar les daar werd mij gevraagd of ik niet een ander instrument wilde spelen, of desnoods naast de blokfluit een ander instrument erbij. Ik weet nog goed dat hoe vaker het gevraagd werd hoe vastbeslotener ik werd: nee, ik wil BLOKFLUIT spelen!!

Na de middelbare school ben ik blokfluit gaan studeren aan het Conservatorium in Alkmaar. Na mijn afstuderen heb ik me vooral gericht op muziek uit middeleeuwen en renaissance. Nu geef ik vooral lessen, op dit moment in Leiderdorp. Daarnaast houd ik me bezig met zaken die te maken hebben met muziek en onderwijs. Omdat ik het lesgeven steeds interessanter ging vinden besloot ik
pedagogische wetenschappen in Leiden te gaan studeren. Tijdens deze studie maakte ik kennis met het Pi-project. Pibo is een hele mooie combinatie van alles wat ik tot nu toe gedaan heb.

Docent bij de studies