Christianne Maurer

Docent Piano

Pianospelen….dat prachtige instrument met witte en zwarte toetsen, glimmende pedalen, een glanzend zwarte klep….. En natuurlijk de geweldige klank. In je eentje een heel orkest zijn, samenspelen met andere musici, een heerlijk instrument!

Toen ik 9 jaar was ben ik begonnen met pianospelen en daar ben ik niet meer mee gestopt. Ik heb nog even gedacht aan de studie muziekwetenschappen, maar na een bezoekje tijdens een open dag wist ik: ik wil niet in de boeken, ik wil spelen, spelen, spelen.

In Utrecht heb ik gestudeerd bij Herman Uhlhorn, Kyoko Hashimoto en Alan Weis. Tijdens mijn studie heb ik 3 maanden in Aspen, USA gestudeerd. Naast een overdaad aan concerten, ook een overdaad aan woeste natuur. Elke ochtend volgde ik het beekje naar boven, waar de blokhutten stonden waarin je kon studeren. Op de achtergrond ruisend water, kwetterende vogels en in de hut lekker pianospelen.

Na het conservatorium heb ik ook nog de opleiding Muziek op Schoot gevolgd. Zingen met baby’s en peuters, muziek is een prachtig en direct communicatiemiddel.

Mijn week zit dus vol muziek: trommelen met peuters, zingen voor baby’s, pianospelen met leerlingen en als kers op de taart: op zaterdag lesgeven in Den Haag!