Elinoor van Duijne Strobosch

Docent Viool

Elinoor van Duijne Strobosch (1976) studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jaring Walta. Tijdens haar studie heeft zij zich gespecialiseerd in onderwijspedagogiek en orkestspel.

Al tijdens haar studie heeft Elinoor een grote interesse ontwikkeld in het lesgeven aan kinderen. Ze is nog tijdens haar studie begonnen met lesgeven bij het Pivo programma (Project inleidend viool onderwijs) aan het Koninklijk conservatorium. In 1998 is Elinoor een privé-lespraktijk begonnen in Den Haag waar ze nog steeds met zeer veel plezier lesgeeft aan kinderen tussen de 5 en 18 jaar. Sinds 2023 geeft Elinoor weer les bij “Pi muziek voor kleuters” aan het Koninklijk Conservatorium.

Elinoor heeft orkestervaring opgedaan in het Jeugd Orkest Nederland, het Nationaal Jeugdorkest, het European Union Youth Orchestra en het Schleswig Holstein Musik Festival. Daarna heeft ze veel geremplaçeerd bij het Rotterdams philhalmonisch orkest en het Residentie orkest. Bij het Residentie orkest is ze tot op heden nog steeds vaste remplaçant.