Jeroen Soors

Hoofdvakdocent hobo (afdeling Klassieke Muziek)

Hoboïst Jeroen Soors (1984) heeft zijn muziekopleidingen voltooid aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen bij Luk Nielandt. Later specialiseerde hij zich verder, met behulp van Erasmus en Rotary beurzen, bij Thomas Indermühle in Karlsruhe en bij Jacques Tys en David Walter in Parijs.

Als student was hij lid van het European Youth Orchestra en het Gustav Mahler Jugendorchester, waarmee hij concerten speelde in de meest gerenommeerde concertzalen van Europa, Azië en Zuid-Amerika.

Als kamermusicus speelde hij op verschillende festivals, zoals het Zermatt Muziek Festival en het Aurora Kamermuziekfestival.

Nadat hij als solohoboïst was aangenomen bij Het Gelders Orkest in Arnhem (2008), de Radio Kamer Filharmonie in Hilversum (2010) en het Residentie Orkest in Den Haag, werd hij benoemd tot solohoboïst in Amsterdam bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest in 2016.

Met de meeste concerten in het Concertgebouw in Amsterdam en de Nationale Opera in Amsterdam, combineert deze baan het beste van de gehele klassieke muziek.

In april 2018 zal Jeroen Soors als solist optreden in het Concertgebouw Amsterdam met het Bach dubbelconcert.

Sinds september 2017 is hij als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Jeroen bespeelt instrumenten van Marigaux.

www.concertgebouw.nl

www.operaballet.nl

www.marigaux.com