Liesbeth Ackermans - Jong KC

Hoofdvakdocent Viool

Liesbeth Ackermans is hoofdvakdocent viool van het Jong KC en coach van AKO Junior. Daarnaast geeft ze ook Practicum Musicae en vakdidactiek aan het hbo van het Koninklijk Conservatorium.

Zelf studeerde Liesbeth aan het Utrechts Conservatorium bij Coosje Wijzenbeek en Wiktor Liberman, Keiko Wataya en David Takeno. Ze speelde in die tijd in het Europees Jeugd Orkest en verhuisde vervolgens naar Londen. Daar studeerde Liesbeth aan de Guildhall School of Music & Drama. Met het London Symphony Orchestra trad ze over de hele wereld op.

Ook met kleine ensembles, vast en ad hoc, heeft Liesbeth gereisd en opgetreden. Ze speelt nog altijd veel kamermuziek. Daarnaast soleerde ze in een aantal grote vioolconcerten en voerde ze barok repertoire uit met onder andere het Nederlands Bach Ensemble.

Het delen van muziek door les te geven, heeft Liesbeth altijd gefascineerd. Sinds 2009 doceert ze zowel in Utrecht als Den Haag en in 2017 rondde ze – met groot succes – aan het KC een masteronderzoek af naar harmonie en improvisatie.

Speelplezier en eigenheid zijn voor Liesbeth ontzettend belangrijk. Voor iedere leerling zoekt ze naar een andere aanpak. Bij het ontwikkelen van muzikaal talent komt veel kijken: leren studeren, groeien door uitdagingen, doorzetten, plannen, focus houden… het geeft Liesbeth veel energie om dit alles samen met haar studenten voor elkaar te krijgen en mooie muzikale momenten te beleven.