Maaike den Dunnen

Afdeling Docent Muziek

Maaike den Dunnen studeerde jazz-zang bij Fay Claassen (Codarts Rotterdam, bachelor) en Dena DeRose (University of Music, Graz, master). Met één voet staat ze stevig geworteld in de traditionele jazz, met de andere slat ze nieuwe wegen in.

Met haar eigen muziek en teksten tourt ze veelvuldig in binnen- en buitenland. Ze nam twee albums op als bandleider met topmusici, welke lovende recensies kregen (.a. in het Downbeat Magazine). Deze albums brachten haar in tien landen in prestigieuze jazz clubs en op grote festivals (o.a. Ubud Village Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Jazzclub Unterfahrt). Ze was finaliste in de European Jazz Competition, won twee eervolle vermeldingen in het Downbeat Magazine (USA) en vertegenwoordigde Nederland in het European Jazz Orchestra. Ze werkt(e) samen met o.. Frans van Geest, Karel Boehlee, Mario Gonzi en Renato Chicco.

Maaike is een zangeres die niet alleen zingt, maar ok schrijft, arrangeert en piano spelt. Naast een passie voor muziek heeft ze een passie voor lesgeven. Ze is een geinspireerde en toegewijde docent, verbonden an het Koninklik Conservatorium (Den Haag) en Codarts (Rotterdam).

Voor muziek en meer informatie, zie: www.maaikedendunnen.com