Martine Straesser

Afdeling Docent Muziek

Martine Straesser begon haar zangopleiding aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam waar ze studeerde bij Charles van Tassel. Vervolgens studeerde zij twee jaar aan de Royal Scottish Academy te Glasgow waar ze haar Masters degree in opera behaalde. Hierna was ze een seizoen lid van de operastudio Nederland.
Martine heeft diverse operarollen gezongen bij de Nederlandse opera, Opera Zuid, Muziektheater Hollands diep en opera aan het ij. Daarnaast heeft Martine gesoleerd bij orkesten als het Brabants orkest, de Nederlands Bachvereniging en het Orkest van het oosten.
Nog steeds is Martine actief als concertzangeres in Nederland. Ze heeft daarin een breed repertoire opgebouwd dat varieert van Bach tot Britten.

Vanuit haar interesse in de (zang)stem is Martine logopedie gaan studeren. Sinds haar afstuderen is zij als logopedist verbonden aan het olvg West ziekenhuis in Amsterdam en het ikazia ziekenhuis in Rotterdam, waar veel zangers behandeld worden.
Sinds 2019 is Martine verbonden aan het koninklijk conservatorium. Daar verzorgt ze o.a. de lessen anatomy and phonetics aan alle 1e jaars zangers en helpt zij studenten met een hulpvraag op het gebied van hun spreek- of zangstem.