Matthijs Giesberts

Afdeling Docent Muziek

Matthijs Giesberts (1976) studeerde Jazz Piano en Docent Muziek aan Codarts Rotterdams Conservatorium en startte zijn professionele carrière als muziekdocent en pianist in 2000.

Als uitvoerend musicus en pianist is hij geïnspireerd door de diversiteit aan invloeden van pianisten als Bill Evans, Keith Jarrett, Chick Corea en Oscar Peterson. Naast uitvoerend musicus is Matthijs methodiekdocent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam.

Matthijs speelde en werkte samen met legendarische artiesten waaronder bluesgitarist B.B. King, Chick Corea, Bobby McFerrin, Brent Paschke (Pharrell Williams, Katy Perry, Britney Spears, Chris Brown, New Kids on the Block, Kelly Clarkson), Trijntje Oosterhuis, Davina Michelle, Gaynol Hodge (The Platters), Bo Saris, Shirma Rouse (Anouk), Hein van de Geyn (Chet Baker), Edwin Corzilius, Ilja Reijngoud, Hans van Oosterhout, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, en vele anderen.

Matthijs is muziekdocent en docent CKV in het voortgezet onderwijs en werkt daarnaast in opdracht als componist en arrangeur op het gebied van muziek en educatie. Hij heeft meegewerkt als auteur bij Noordhoff Uitgevers, Edunivo (NL) en Plantyn Uitgevers (BE) voor populaire muziekmethodes in het middelbaar onderwijs waaronder Muziek op maat en Musicbox. Waarmee hij vele composities op zijn naam heeft staan.

Lees meer