Rob van de Laar

Gastdocent hoorn (afdeling Klassieke Muziek)

Rob van de Laar (1987) begon zijn hoornstudie aan het Fontys Conservatorium Tilbug. In 2009 sloot hij zijn bachelor studie af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Herman Jeurissen. Rob vervolgde zijn studie bij Wolfgang Vladar aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen.

In 2017 ontving Rob de Nederlandse Muziekprijs. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend.

Van 2008 tot 2013 maakte hij deel uit van het Residentie Orkest, Den Haag. Hij vervolgde zijn loopbaan bij het Gelders Orkest. Vanaf juni 2016 is hij solo hoornist van het Mozarteumorchester Salzburg. Als solo hoornist remplaceert hij bij verschillende orkesten en ensembles waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, hr-Sinfonieorchester Frankfurt, Bayerisches Staatsorchester, Münchner Philharmoniker, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Chamber Orchestra of Europe, Seoul Philharmonic Orchestra, KBS Symphony Orchestra Seoul, Brussels Philharmonic, Camerata RCO. Hij speelde onder gerenommeerde dirigenten als: Bernhard Haitink, Mariss Jansons en Nikolaus Harnoncourt.

Als solist speelde hij met het Brabants Orkest, de philharmonie zuidnederland, Het Gelders Orkest, de Anhaltische Philharmonie Dessau, het Jeugdorkest Nederland, het Nederlands Studenten Kamerorkest en het orkest van het Koninklijk Conservatorium Den Haag met werken van Joseph Haydn, W.A. Mozart en Richard Strauss. In Januari 2019 maakte Rob zijn debuut in de grote zaal van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam met het Nederlands Philharmonisch Orkest. In 2020 en 2021 speelde hij als hoornsolist in de Salzburger Festspiele met het Mozarteumorchester Salzburg met werken van Mozart.

Rob heeft een grote voorliefde voor de kamermuziek en speelde op diverse nationale en internationale festivals als: het Orlando Festival, het Grachtenfestival, Amersfortissimo en het Tblisi International Wind Festival. Zijn debuut Cd ‘Heartfelt - Romantic Works for Horn’ is uitgebracht bij Challenge Records.