De Dutch National Opera Academy is een tweejarig masterprogramma voor zeer getalenteerde jonge operazangers en -zangeressen die zich willen toeleggen op het combineren van de disciplines zang en acteerwerk. Met een mastergraad van DNOA ben je een inventieve, sterk toegewijde operazanger of -zangeres, en volledig voorbereid op de pittige uitdagingen van het vak. Het programma van DNOA is erop gericht van jou een creatieve, flexibele en degelijke artiest te maken.

Na je bacheloropleiding zang bestaat de mogelijkheid om de master aan DNOA te doen. Het is een tweejarige masteropleiding voor opera, een samenwerkingsverband tussen het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Tot deze masteropleiding wordt slechts een beperkt aantal getalenteerde studenten toegelaten.

De opleiding van DNOA staat voor het grootste deel in het teken van optredens. Daar leer je immers het meeste van. DNOA produceert twee volwaardige opera´s per jaar, in samenwerking met professionele orkesten, zoals het Residentie Orkest. Je krijgt individueel les, groepslessen, auditie training, workshops en masterclasses. Je zal tijdens deze masteropleiding geregeld op de grote podia van Nederland staan, waaronder het Koninklijk Concertgebouw en het podium van De Nationale Opera. Tijdens deze masterspecialisatie krijg je bovendien de kans om podiumervaring op te doen in de grote producties van De Nationale Opera.

Meer informatie


Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master of Music

Department Head

Paul McNamara

Producer and Operations Manager

Maddalena Deichmann [mail]

Nieuws

New Artistic Leader of the Dutch National Opera Academy (DNOA)

As of December 1st, Irish tenor Paul McNamara will be appointed Artistic Leader of the Dutch National Opera Academy (DNOA), the two-year master programme offered jointly by the Conservatorium van Amsterdam and the Royal Conservatoire of The Hague.

'We are very pleased that Paul will be joining DNOA,' says Henk van der Meulen, Director of the Royal Conservatoire . 'A versatile artist with broad experience, he is fully aware of what is needed to help young singers reach the next level in their careers.