Koninklijk Conservatorium Dans wil dansers van de toekomst ontwikkelen tot zelfstandige kunstenaars met een creatieve, open blik, in combinatie met vakmanschap, passie en ambitie.

De samenwerking met Nederlands Dans Theater (NDT) op het gebied van talentontwikkeling is door de jaarlijkse gezamenlijke productie van het Young Talent Project inmiddels structureel. Zo komen onze studenten in contact met de werkwijze van NDT; onder leiding van choreografen, repetitoren en dansers werken studenten aan een veelzijdig programma met repertoirestukken van NDT en nieuw werk. Sinds januari 2022 zijn het Koninklijk Conservatorium, Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest en de Stichting Amare gezamenlijk onder één dak gehuisvest in het nieuwe onderwijs- en cultuurcomplex Amare aan het Spui.

Voor Jong KC Dans en de School voor Jong Talent kun je je gedurende het hele jaar aanmelden.
Voor de Bachelor Dans en Koninklijk Conservatorium Dans Ensemble kan je je aanmelden van 1 oktober tot 29 februari. Meld je hier aan.

Je kan je op elk moment van het jaar aanmelden om auditie te doen voor JongKC Dans en School voor Jong Talent Dans.
De aanmelding voor de Bachelor of Dance en Koninklijk Conservatorium Dans Ensemble is open van 1 oktober tot en met 29 februari.

Geschiedenis van Koninklijk Conservatorium Dans
Koninklijk Conservatorium Dans werd opgericht ten behoeve van studenten van de ‘Opleiding voor de Danskunst’.
De doelgroep is het talent op het gebied van de academische theaterdans. De opleiding wordt gevolgd door leerlingen/studenten in de leeftijd van 10 tot ongeveer 20 jaar.

Sinds 1956 heeft de opleiding Dans expertise ontwikkeld in het opleiden van sterk geschoolde academische theaterdansers in een inspirerende en stimulerende leeromgeving. Er wordt grote zorg besteed aan het ontdekken, begeleiden en opleiden van jong danstalent. Dans is een bijzonder onderdeel van de uitvoerende kunsten, dat naast een hoog niveau van mentale en fysieke voorbereiding, tevens een goed begrip van esthetiek, kennis van de dansgeschiedenis en de globale context vraagt. In deze studiegids wordt aangegeven hoe studenten worden begeleid en gestimuleerd om deze kwalificaties te verwerven.

Contactdetails

Bezoekadres

  • Spuiplein 150
  • 2511 DG Den Haag
  • Nederland

Contact