Aftellen voor West Side Story: JongKC brengt tijdloze musical tot leven

8 juli 2024

Een jaar lang hebben de getalenteerde studenten van JongKC zich voorbereid op hun vertolking van de iconische musical West Side Story van Leonard Bernstein. Onder de bezielende leiding van regisseur Bart Oomen, dirigent Leonard Kwon en choreograaf Lonneke van Leth, is het nu eindelijk zover. Komende week brengen ze hun talenten maar liefst vier keer ten tonele in een compleet uitverkochte Conservatoriumzaal in Den Haag.

Een unieke ervaring voor jonge talenten

Ninthe schittert als Maria, een van de hoofdrollen in de musical. "Het is een leuke afwisseling om eens een musical te doen, dat is heel wat anders dan de andere jaren," vertelt Ninthe enthousiast. De repetities onder leiding van de regisseur hebben haar veel bijgebracht: "Ik heb geleerd om de energie van mijn tegenspelers te gebruiken, en daarop te reageren." Ook benadrukt ze hoe bijzonder het is om samen te werken met een live orkest, wat een extra dimensie aan de uitvoering geeft.

Tom, die de rol van Tony vertolkt, deelt zijn ervaring: "Het is heel leuk dat je in je rol zowel dingen kan herkennen van jezelf, maar ook dingen kan ontdekken die juist het tegenovergestelde zijn van jouw persoonlijkheid. Het is leuk dat ik op deze manier ook meerdere kanten van mezelf leer kennen. Alles wat we op de vloer doen is natuurlijk gespeeld, maar alles wat je speelt kan je ook meenemen in de rest van je leven."

Een spektakel van muziek en dans

De productie belooft een onvergetelijke ervaring te worden, met muziek verzorgd door het Atheneum Kamerorkest en diverse ensembles, waaronder jazzcombo’s, een blokfluitensemble, slagwerkensemble, pianisten en een bigband. Het is een prachtige samensmelting van talent en creativiteit, waarin de tijdloze thema’s van liefde, strijd en verzoening op meeslepende wijze tot leven komen.