Alumnus Floor Eimers benoemd tot tweede soliste het Nationale Ballet

Alumnus Floor Eimers is benoemd tot tweede soliste van het Nationale Ballet. Floor volgde haar dansopleiding aan het Koninklijk Conservatorium. In 2012 trad ze als aspirant in dienst van Het Nationale Ballet, waar ze in de jaren daarna promoveerde tot achtereenvolgens élève, lid van het corps de ballet, coryphée en, in 2017, tot grand sujet. Dit voorjaar debuteerde Floor in de dubbelrol van Odette/Odile in Het Zwanenmeer; een vertolking die er mede toe heeft bijgedragen dat ze met ingang van dit seizoen is bevorderd tot tweede soliste.

In 2011 won Floor de Nederlandse tv-competitie De avond van de jonge danser en nam daaropvolgend deel aan de Eurovision Young Dancerscompetitie, waar ze een zesde plaats behaalde. In 2012 bereikte ze de halve finale van de prestigieuze Prix de Lausanne en in 2015 ontving ze de Aanmoedigingsprijs van Stichting Dansersfonds ’79.

Onlangs is Floor samen met directeur Ted Brandsen van het Nationale Ballet geïnterviewd door de Volkskrant. Lees het interview hier.