Het mooiste meisje van de klas met oud-leerlinge Dansvakopleiding Alexandra Leijs

Op dinsdag 24 mei had Alexandra Leijs de hoofdrol in het TV-programma: Het mooiste meisje van de klas. Presentator Jaap Jongbloed vertelt het verhaal over haar bijzondere leven en gaat terug in de tijd.

Alexandra staat in haar dorp Langedijk bekend als het balletmeisje met de lichtgroene ogen. Op 11-jarige leeftijd wordt ze al gevraagd voor het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Alexandra weet niet hoe snel ze de stap moet zetten en verhuist daarvoor naar een pleeggezin. Het zijn lange dagen die Alexandra doorbrengt op de dansvloer en daarnaast volgt ze ook nog gewone lessen. Terwijl ze haar tijd in Den Haag dansend doorbrengt, gaat het thuis in Langedijk helemaal mis. Haar zus Roswitha is ernstig ziek en onthult op haar sterfbed een familiegeheim. Een geheim dat Alexandra haar leven voorgoed verandert. Het leven van een danseres gaat met vallen en opstaan, maar hoe gaat Alexandra om met al deze heftige gebeurtenissen in haar leven? En wanneer besluit Alexandra dat zij is uit gedanst?

Het verhaal over Alexandra Leijs, Het mooiste meisje van de klas, is uitgezonden op dinsdag 24 mei. De uitzending is terug te zien via de volgende link: Alexandra gemist? Start met kijken op NPO StartFoto: via AVRO TROS