Kom naar de Leerlingendag!

Ook dit jaar mogen wij weer een kijkje nemen in de balletles van juf Ludmilla bij Koninklijk Conservatorium Dans. De jonge dansers van groep 7, 8 en de brugklas houden heel erg van hun lieve juf, omdat zij met veel geduld en aandacht de dans professionals van morgen traint en ook nog tussendoor de tijd neemt voor een kleine aanmoediging of een grapje.

De leerlingen zijn dit schooljaar net gestart en toch voel je al een diep vertrouwen tussen de docente en haar leerlingen: ‘We voelen ons hier op ons gemak’, vertelt een leerling en zijn jonge klasgenoot voegt toe: ‘Hier voel ik me echt thuis en geaccepteerd. Dat was op mijn oude school niet altijd zo’.

Ludmilla weet hoe het voelt om vanaf niets te beginnen als jonge danser. Ook zij begon haar danscarrière op de School voor Jong Talent. Na afloop van haar studie op het Koninklijk Conservatorium danste zij bij Het Nationale Ballet en The Royal Ballet in Londen. Nu is zij weer terug waar alles begon en deelt al haar ervaring en kennis met onze jonge talenten.

Waarom hebben jullie eigenlijk voor Koninklijk Conservatorium Dans gekozen?
Een meisje roept heel enthousiast: ‘Ik danste al voordat ik ging lopen’. Haar bruine ogen schitteren als zij terugdenkt aan haar eerste danspogingen. Een ander meisje voegt toe: ‘Ik was ook op andere bekende scholen aangenomen, maar hier in Den Haag vond ik het zo leuk, dat ik voor Koninklijk Conservatorium Dans heb gekozen. Het is heel gezellig hier en iedereen volgt zijn passie’.

‘Ik vind het heel vet om op het Koninklijk Conservatorium te dansen’, roept een andere danser met een grote glimlach. En dat vinden wij trouwens ook!

Maar hoe kom je dan bij Koninklijk Conservatorium Dans?
Een goede manier om de school op een onbevangen manier te leren kennen en de atmosfeer te proeven is onze jaarlijkse Leerlingendag. Op deze dag is er van alles te doen: de kinderen kunnen meedansen tijdens verschillende danslessen, een voorstelling van leerlingen van de dansopleiding zien in ons theater en vragen stellen tijdens de Q&A.

Wil jij ook een danser worden bij Koninklijk Conservatorium Dans? Dan moet je zeker naar onze Leerlingendag op 14 november komen! Alle jongens en meisjes tussen 7 en 12 jaar zijn welkom. Meld je snel aan, er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Hier aanmelden