Leonard Kwon dirigeert West Side Story door Jong KC

13 juni 2024

Van 10 – 12 juli brengt Jong KC een betoverende uitvoering van de tijdloze musicalklassieker: West Side Story van Leonard Bernstein. Onder de bezielende leiding van regisseur Bart Oomen, dirigent Leonard Kwon en choreograaf Lonneke van Leth belooft deze productie een onvergetelijke ervaring te worden voor jong en oud. Leonard Kwon, alumnus van het Koninklijk Conservatorium en nu dirigent van het Atheneum Kamerorkest, vertelt over zijn ervaring op het Koninklijk Conservatorium, het werken met de leerlingen van Jong KC en zijn speciale connectie met Bernstein.

‘Als alumnus van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en nu als dirigent van Atheneum Kamerorkest (AKO), ben ik altijd gesterkt door de dynamische sfeer en niet aflatende inzet die dit prestigieuze instituut kenmerken. Het Koninklijk Conservatorium is meer dan een school; het is een omgeving waar muzikaal talent tot bloei komt en dromen een vlucht nemen.

Ik beleef enorm veel plezier aan de samenwerking met het AKO, waar leerlingen zich door middel van orkestspel ontwikkelen als musicus en als individu. Samenspel is een belangrijk onderdeel van het curriculum van Jong KC. De leerlingen ontwikkelen vaardigheden zoals verantwoordelijkheid en aandachtig luisteren, en ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Mijn affiniteit met muziek gaat terug tot mijn prille begin. Mijn moeder werd in de Verenigde Staten geboren en haar bewondering voor Leonard Bernstein, de beroemde componist en dirigent, bracht haar ertoe om mij Leonard te noemen. Deze persoonlijke band met muziek is een constante leidraad geweest in mijn leven en carrière. Daarom ben ik bijzonder verheugd om dit jaar een bijzonder zomerproject te introduceren: een uitvoering van Leonard Bernsteins West Side Story. Bij deze ambitieuze productie zijn alle muziekstudenten van Jong KC betrokken. Het vereist een enorme professionaliteit van de leerlingen en biedt een unieke leerervaring. Het belooft onvergetelijk te worden voor alle betrokkenen.’

Reserveer nu je kaarten en maak deel uit van deze onvergetelijke reis door de straten van New York City, uitgevoerd in onze Conservatoriumzaal in Den Haag.