Luca Warmer wint Mingus Prijs voor beste compositie

5 november 2021

Op 30 oktober stonden 7 finalisten van verschillende conservatoria uit Nederland op het podium om te strijden voor de Conservatorium Talent Award 2021 .

Luca Warner, die afgelopen jaar afgestudeerd is als jazz zangeres en mee deed namens het Koninklijk Conservatorium, mocht de Mingus prijs voor de beste compositie in ontvangst nemen voor haar stuk Never Lose Hope.
Haar compositie vertolkte de 5 fasen van een recent persoonlijk rouwproces.

De jury bestaande uit Aad van Nieuwkerk, Kika Sprangers, Tom Trapp, Guy van Hulst en Mischa Andriessen beoordeelde voor deze prijs op de opbouw van het stuk, de uitwerking van muzikale thema’s, de aanwezigheid van een verrassingselement in het stuk, maar ze kozen vooral voor het stuk wat hen het meeste raakte.

Omdat CTA dit jaar haar 10-jarig jubileum vierde mochten de finalisten hun stukken ten gehore brengen samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in een arrangement van Rob Horsting.
Voor Luca was dit een droom die uitkwam.
'Het was al een enorme eer om met het orkest samen muziek te mogen maken, de repetitie was voor mij al hemels. Die prijs is natuurlijk waanzinnig, maar dat je mag zingen met het Jazz Orchestra en je compositie mag aanleveren met je eigen verhaal dat is echt het meest geweldig. Ik wilde universele onderwerpen voelbaar maken, daarvoor heb ik zelfs het Jazz Orchestra gevraagd of ze met me mee wilden zingen.'

De prijs die bestaat uit een bedrag van 1000 euro gaat Luca besteden aan het maken van nieuwe composities.
Op 21 november vind de release van haar debuut EP Huub plaats als onderdeel van Take A Moment For Loss. Deze EP heeft Luca, net als de winnende compositie Never Lose Hope, opgedragen aan haar vader.

Lees meer over Luca en haar projecten op haar website: lucawarmer.nl