Meet & Greet: Jong KC

De laatste schoolweken naar de zomervakantie zijn in zicht. Voor leerlingen van School van Jong Talent en Jong KC Muziek betekent dat het schooljaar traditiegetrouw wordt afgesloten met verschillende events en concerten: o.a. het Jong KC Zomerfestival, AKO zomerproject 2022 (AKO & AKO- Junior orkest) en de Week van de Werkplaats. Projecten waar leerlingen het hele jaar naar uitkijken en voor studeren.

Zo is het Jong KC Zomerfestival een intensieve projectweek vol koorzang, kamermuziek, workshops en concerten. Tijdens deze week leren de leerlingen van Jong KC elkaar beter kennen op muzikaal discipline en persoonlijk vlak. Het festival wordt afgesloten met concerten door AKO en AKO-Junior en het New European Ensemble.

Florine Hillhorst (leerlinge Jong KC blokfluit – 4 HAVO) vertelt graag over deze aankomende events: “Over 1,5 week start het Jong KC Zomerfestival. Ik verheug op de verschillende Barok workshops waarvoor ik me heb ingeschreven. Het leuke aan deze week is dat er ook mensen uit Barcelona meedoen. Zij logeren die week bij mij thuis. Ook zij doen mee aan de Barok workshop. Ik neem hen de hele week mee op pad. Dit jaar is het Zomerfestival voor het eerst ook toegankelijk voor externe studenten. Als er nog tijd over na de workshops is zal ik hen natuurlijk Den Haag laten zien! Zo tegen het einde van het schooljaar hebben we prachtige projecten.”

“De Werkplaats is het kamermuziekprogramma van Jong KC. Dit is een vast onderdeel binnen het curriculum. Zo worden we elk semester ingedeeld in ensembles en werken we iedere week, samen met een coach, aan een muziekrepertoire. Het semester wordt afgesloten met de Week van de Werkplaats. In die week geven verschillende ensembles concerten voor publiek. Wij spelen Guilleman een typisch Barok stuk. Dat oefenen we nu zeker een half jaar. We hebben 4 delen, we doen er nu twee.”

“Waar ik écht naar uitkijk is het AKO Concert dat plaatsvindt op 25 juni in Leeuwarden. Ik mag daar als solist een stuk spelen van Giuseppe Sammartini (1695-1750) – Blokfluit concerto in F groot. Het Atheneum Kamerorkest (AKO) is een opleidingsorkest voor jonge strijkers en blazers van leerlingen van de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium. Elke zaterdagochtend komt het orkest samen om te oefenen.”

Over Jong KC (Muziek)
Jong KC Muziek is binnen de School voor Jong Talent de afdeling die zich op de jonge musici richt. Jong KC Muziek biedt opleidingen in alle instrumentale hoofdvakken, zowel voor jazz als voor oude muziek en klassieke muziek. Daarnaast kan er zang en ook compositie gestudeerd worden. Er worden volledige opleidingsprogramma’s aangeboden zoals hoofdvaklessen, correpetitie, pianoles, solfège, gehoortraining, ensemblezang en muziektheorie. Ben je nieuwsgierig geworden over de School voor Jong Talent. Via de volgende link vind je uitgebreide informatie.