Melisse Markesteijn krijgt eervolle vermelding Ricciotti Compositiewedstrijd

In Ricciotti’s Compositiewedstrijd worden componisten uitgedaagd om een muziekstuk en ruimtelijk plan te schrijven voor orkest met musici op twee meter (anderhalve meter voor de strijkers). Melisse Markesteijn heeft de compositie 'Infectious Waves' geschreven en hiervoor een eervolle vermelding gekregen.

Leonard Evers (componist en voormalig Ricciotti-dirigent): ‘De jongste componiste die ingestuurd heeft, was een meisje Melisse Markesteijn van 13 jaar oud. We waren zo onder de indruk, als jury van deze leeftijden, dat we 2 eervolle vermeldingen willen weggeven. En die gaan eigenlijk naar de 2 jongsten componisten. Dat is Melisse Markesteijn, van 13 jaar oud, heeft een compositie geschreven ‘Infectious Waves’. Ik kon dat woord toen ik zo oud was nog niet eens uitspreken. En dat stuk dat kenmerkt zich door een heel erg volwassen besef van vorm al. Dus in dat stuk- u gaat het niet horen, dus ik moet het eventjes uitleggen- het stuk kenmerkt zich door een hele volwassen vorm, waar eigenlijk die golven in het hout begint en zo langzaam door het orkest druppelen en echt in een fuga, in een imitatie fuga a la Bach, terechtkomen. En als je het ziet dan zou je niet zeggen dat het iemand van 13 is.''

Bekijk hier de bladmuziek en het ruimtelijk plan van 'Infectious Waves'.

Bekijk hieronder een video van een eerdere compositie van Melisse tijdens de Componisten-dag i.s.m. het New European Ensemble. (vanaf 20:37)

Foto: Melisse tijdens de Componisten-dag i.s.m. het New European Ensemble