New European Ensemble wint Kersjesprijs 2019

'Het Kersjes Fonds kent in 2019 een bijzondere prijs toe aan het New European Ensemble. Met deze prijs (€ 30.000) drukt Het Kersjes Fonds zijn waardering uit voor het doorzettingsvermogen waarmee het ensemble al tien jaar lang -ondanks de bezuinigingen in de kunsten- zijn missie steeds op hoog niveau weet te verwezenlijken. Die missie luidt: het 20e-eeuwse en hedendaagse repertoire op een aangrijpende en laagdrempelige manier presenteren voor een breed publiek.'

Een mooi citaat uit het juryrapport: “Het New European Ensemble valt op door uitmuntend en sprankelend spel, en weet het publiek steeds te boeien door een scherpe en originele programmering met verrassende gasten als de legendarische Heinz Holliger.”

Het New European Ensemble werd in 2009 in Nederland opgericht door internationale musici, verscheidene alumni van het Koninklijk Conservatorium. Binnen de missie van het ensemble wordt vaak gezocht naar combinaties met film, literatuur, dans, theater en beeldende kunst. Befaamde componisten uit binnen- en buitenland schrijven opdrachtwerken voor de groep. Het New European Ensemble is regelmatig te horen bij belangrijke festivals in binnen- en buitenland waaronder Gaudeamus Muziekweek, November Music, Festival van Vlaanderen, Shanghai New Music Week, Beijing Contemporary Music Festival en Svensk Musikvår, en heeft de afgelopen jaren concerten gegeven in diverse Europese landen en China.