Successen bij het Duyschot Orgelconcours

20 juni 2024

We vieren de indrukwekkende prestaties die studenten van het Koninklijk Conservatorium tijdens de finale van het Duyschot Orgelconcours hebben geleverd. Het Orgelconcours heeft plaatsgevonden op 12 juni 2024, in de Westerkerk in Amsterdam.

Het Duyschot Orgelconcours

Het Duyschot Orgelconcours, georganiseerd door de Duyschot Stichting in samenwerking met het Grachtenfestival, vond dit jaar voor de derde keer plaats. Het concours is ontstaan uit jarenlange connectie tussen de Westerkerk en het Grachtenfestival. Het orgel speelt een vaste rol binnen het Grachtenfestival. Veel prijswinnaars en finalisten van het Prinses Christina Concours hebben al opgetreden in de Westerkerk, begeleid door Jos van der Kooy en Evan Bogerd. Het Duyschot Orgelconcours is georganiseerd om ook jonge organisten een podium te bieden.

Het concours is onderverdeeld in twee categorieën; jongeren tot 21 jaar en conservatoriumstudenten. De winnaars ontvangen niet alleen geldprijzen, maar zij mogen ook samen, tijdens het Grachtenfestival op 31 augustus, een concert verzorgen in de Westerkerk.

Resultaten finale

Tijdens de finale kwamen de beste organisten uit beide categorieën samen om hun talent te tonen. Uit acht studenten werden er drie studenten van het Koninklijk Conservatorium geselecteerd voor de finale. In de categorie junioren werd Michaël Verniers, student School voor Jong Talent, eerste met een uitvoering van Pneoo van Daan Manneke. In de conservatoriumcategorie won David Strijbis, met een uitvoering van Max Regers Fantasie en fuga over B.A.C.H. Geurt van Lagen wist de tweede prijs te bemachtigen en Albèrt Driessen won de publieksprijs voor zijn uitvoering van Healey Willans Passacaglia.

Bijzondere prestaties

Wij zijn erg trots op de prestaties van de studenten op het concours. Felicitaties voor alle deelnemers en winnaars!