Prijzenregen op Prinses Christina Jazz Concours

4 december 2019

Tijdens de finale van het Prinses Christina Jazz Concours op zaterdag 30 november hebben leerlingen van Jong KC en de School voor Jong Talent het merendeel van de prijzen binnengehaald. Naast 1e prijzen in beide leeftijdscategorieën wonnen de leerlingen een 2e prijs, publieksprijs, persprijs en laureatenprijs.

The New Jazz Formation, bestaande uit leerlingen van het conservatorium, won de 1e prijs in de categorie 12 t/m 15 jaar. Zij winnen een optreden in TivoliVredenburg. In de categorie 15 t/m 22 jaar won de groep SIMIO de 1e prijs. Ook mochten zij de publieks- én persprijs in ontvangst nemen. Zij mogen optreden in Muziekgebouw aan ’t IJ en krijgen een workshop van een bekende jazzmusicus naar eigen keuze.

Ook de 2e prijs in de categorie 15 t/m 22 jaar ging naar het Koninklijk Conservatorium. Zangeres Luyi van der Lingen mag als solist een studio-opname maken met het Metropole Orkest. Tevens won zij de laureatenrpijs, uitgereikt door oud-winnaars van het concours. Verder waren er eervolle vermeldingen voor de ensembles SVNN 11 en Combola. Aan de finale van het Prinses Christina Jazz Concours deden 200 talenten tussen de 12 en 22 jaar mee, in 40 jazzbands.

Bezoek onze Open Dag op zaterdag 25 januari
Lees meer over de afdelingen Jong KC en de School voor Jong Talent