Succes voor KC-studente Juliette Wagner op het Nederlands Internationaal Fluitconcours

13 mei 2024

Erasmus masterstudent Traverso, Juliette Wagner, werd derde tijdens de allereerste Traverso editie van de Dutch International Flute Competition.

Nederlands Internationaal Fluitconcours 2024

Van 18 tot en met 20 april 2024 vond het 14e Nederlands Internationaal Fluitconcours plaats in Ittervoort. De competitie is specifiek gericht op bachelor- en masterstudenten fluit van over de hele wereld, maar ook op jongere talenten. De editie van dit jaar bevatte voor het eerst een speciale competitie voor traverso.

Juliette Wagner wint de derde prijs

Juliette Wagner eindigde op de derde plaats en ontving een prijs van € 500,-. Haar prestatie reikt veel verder dan een geldbedrag, want het aansluiten bij de winnaars van dit evenement zorgt voor levenslange connecties binnen de wereldwijde fluitgemeenschap. Ter voorbereiding op de competitie stippelde Juliette een plan uit met dagelijkse oefeningen. Ze repeteerde haar programma voor zichzelf, haar vriendinnen en docent. Op de dag van de competitie kwam ze tot rust door yoga oefeningen te doen en naar buiten te gaan voor een frisse neus.

Het Nederlands Internationaal Fluitconcours keert terug in 2025

Van 22 tot 27 april 2025 keert het Internationaal Fluitconcours terug, met een speciale competitie voor piccolo. Zet het in je agenda, want dit belooft weer een geweldige competitie te worden. Volgens Juliette kan een competitie stressvol zijn, maar de zeer gemoedelijke sfeer, de goede organisatie en simpelweg het omringd zijn door positieve mensen maakten het tot een geweldige ervaring.