Teunis van der Zwart nieuw hoofd Oude Muziekafdeling

Het Koninklijk Conservatorium verwelkomt Teunis van der Zwart als het nieuwe hoofd van de Oude Muziekafdeling. Van der Zwart is als hoofdvakdocent Natuurhoorn en lid van het Orkest van de 18e Eeuw geen onbekende voor het conservatorium.

Naast deze werkzaamheden is Teunis internationaal bekend als één van de vooraanstaande exponenten van het natuurhoornspel. Vanuit zijn ervaring in deze indrukwekkende carrière is hij momenteel bezig met een promotie binnen het DocARTES programma. Afgelopen 6 jaar heeft hij met succes de Oude Muziekafdeling van het Conservatorium van Amsterdam geleid.

Met zijn benoeming verwelkomt het Koninklijk Conservatorium een ervaren en inspirerend musicus en leider. Met van der Zwart vangt een nieuw hoofdstuk aan in de rijke geschiedenis van onze inmiddels 50 jaar oude, ooit door Frans Brüggen opgerichte, afdeling Oude Muziek. Hij start op 1 januari 2020.

In zijn eigen woorden: “Ik heb veel zin om, in samenwerking met studenten, docenten, de andere afdelingen van het conservatorium en internationale partners mij met enthousiasme in te zetten voor een stralende toekomst van de roemruchte afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium.”

Foto: Gregor Servais.