The Case 360 - Innovatief virtueel muziektheater

Nieuw! The Case 360

40 jonge mensen, talloze ideeën en vele eigen arrangementen, composities en verrassingen komen samen in een virtuele omgeving, waarin je zelf letterlijk richting bepaalt: ’The Case 360’.

‘The Case’ is een jaarlijks terugkerend muziektheaterproject van de Docent Muziek opleiding aan het Koninklijk Conservatorium. Vernoemd naar de theaterzaal waar het normaliter wordt uitgevoerd, de ‘Kees' van Baarenzaal.

Vanwege de Corona maatregelen beklommen de studenten dit jaar niet het podium van het theater, maar namen een virtuele voorstelling op met behulp van camera’s en groene schermen. Volgend seizoen verhuist het conservatorium naar het nieuwe gebouw Amare. Deze Case 360 is daarom een online ode aan ons vertrouwde gebouw aan de Juliana van Stolberglaan en aan onze geliefde Kees van Baarenzaal. 40 studenten, die in opleiding zijn voor muziekdocent, bouwden onder leiding van muzikant, componist en regisseur Rogier Bosman in twee weken aan dit unieke project.

Via www.thecase360.nl kun je net als in streetview in een virtuele omgeving door ons gebouw lopen, rondkijken, deuren openen en je laten verrassen door optredens van de studenten.

Bekijk en beluister The Case 360

‘The Case 360’ is mede mogelijk gemaakt door:

  • Studenten van de afdeling Art of Sound (met speciale dank aan Tomas Valecka).
  • Rogier Bosman: regie, video opname & editing
  • Arthur van den Enk: virtuele omgeving
  • Vera Woerdeman: video opname