Geannuleerd: One Minute Symphony

Evenement geannuleerd vanwege coronavirus

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Tot nader order kunnen alle evenementen in het Koninklijk Conservatorium geen doorgang vinden.

Eerder gekochte kaarten worden terugbetaald. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina.

Residentie Orkest
Richard Egarr, dirigent
Baiba Skride, viool

One Minute Symphony
Beethoven – Vioolconcert
Beethoven – Symfonie nr. 4

One Minute Symphony
Tijdens de Symphonic Fridays van het Residentie Orkest schuiven wereldberoemde solisten en dirigenten aan bij het Residentie Orkest om je onder te dompelen in het mooiste van twee eeuwen symfonische muziek. Aan het begin van elk concert in deze bijzondere serie gaat een One Minute Symphony in première. Voor dit project gaan studenten Compositie van het Koninklijk Conservatorium op zoek naar verhalen uit de stad Den Haag. Op basis hiervan schrijven zij een symfonie van één minuut die een paar weken later in première gaat, uitgevoerd door het Residentie Orkest.

Beethoven 250
Een ode aan de romantische grootmeester Beethoven, 250 jaar geleden geboren in het Duitse Bonn. Zonder deze revolutionaire componist had het muzikale landschap er heel anders uitgezien. Violiste en artist in residence Baiba Skride speelt het onverwoestbare en ’s werelds mooiste Vioolconcert. Richard Egarr, Beethovenspecialist bij uitstek, geeft zijn eigenwijze visie op Beethovens Vierde symfonie.

Samenwerking Residentie Orkest en Koninklijk Conservatorium
Het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium hebben de afgelopen jaren aan unieke gezamenlijke projecten gewerkt, om positief bij te dragen aan het carrièreperspectief van de toekomstige generatie musici, componisten en muziekdocenten, en de toekomst van het professionele symfonieorkest. Zo bestaat er al enkele jaren een gezamenlijke masterspecialisatie voor talentvolle studenten om praktijkervaring op te doen in het symfonieorkest: de Orkest Master. De One Minute Symphony is een voorbeeld van de samenwerking tussen het orkest en de afdeling Compositie.

Details

Datum

22 mei 2020 20.00

Locatie

Zuiderstrandtheater, Den Haag

Meer info

Entree

€ 27,- / € 39,- / € 48,- / € 55,- / € 10,- <27