Bart Suèr

Afdelingshoofd Jazz

Saxofonist Bart Suèr richtte in 1998 Dox op; uitgever, label en impresariaat voor professionele jazzmusici. Onderdeel van dit platform is vanaf het begin talentontwikkeling geweest. Zijn ervaringen als producent en als uitvoerend musicus van onder andere zijn groepen Sfeq en Dox Orchestra brengt hij samen binnen KC Jazz.

Maar ook de opleiding Albeda College Muzikant Producer, die Suèr in 2008 ontwikkelde, speelt een rol. Hij combineerde er educatie met het scouten en ontwikkelen van talent vergelijkbaar met a&r managers vroeger binnen de platenmaatschappijen: wervende artiestontwikkeling (in de hedendaagse markt voor labels geheel verdwenen door de komst van internet).

“Ik vind deze toepassing zowel praktisch als artistiek inhoudelijk relevant: studenten over een langere periode intensief begeleiden op alle vlakken binnen de muziek, niet louter met een focus op eigen instrument. En met als uitgangspunt de muzikaal-inhoudelijke dromen en toekomstplannen waarmee zij na auditie binnenkomen.”

Je kunt Giulia Bättig benaderen met algemene vragen over de afdeling jazz.