Jean-Baptiste Milon - Jong KC

Correpetitor Jong KC

Jean-Baptiste Milon is correpetitor van Jong KC en is daarnaast als pianist en docent werkzaam op diverse afdelingen van het hbo. Hij is sinds 2016 aan het Koninklijk Conservatorium verbonden.

Jean-Baptiste studeerde af aan het CNSM in Parijs en woont sinds 2011 in Nederland. Hij treedt regelmatig op als kamermusicus en heeft onder andere samengewerkt met cellist Wouter Mijnders, countertenor Sytse Buwalda en sopraan Francis van Broekhuizen. Daarnaast programmeert Jean-Baptiste een reeks lunchconcerten met kamermuziek in het theater van Schiedam en organiseert hij open podia en masterclasses bij de Stichting Opera aan de Schie.

Als correpetitor werkt Jean-Baptiste met musici van verschillende disciplines, leeftijden en niveaus. Hij helpt studenten met allerlei aspecten van het spel: van uitspraak bij zang tot vingerzettingen bij viool. Hij werkt met hen aan het opbouwen van repertoire en begeleidt hen bij het bereiken van hun doelen: van audities tot concoursen en concerten.

Aan het KC geniet Jean-Baptiste van de afwisseling die zijn werk met zich meebrengt en de gedrevenheid van zijn studenten en collega’s. Er zijn altijd weer nieuwe mogelijkheden, samenwerkingen en uitdagende projecten.