Jennifer Heins

Docent Jong KC Slagwerk

Jennifer Heins is hoofdvakdocent slagwerk van Jong KC. Naast het lesgeven van de jonge talenten geeft Jennifer ook les aan HBO minor slagwerkstudenten en geeft zij het vak Snare Drum Techniek aan drummers.

Jennifer behaalde haar Master of Music met een 9 en voerde als onderdeel van haar eindexamen het solo concert ‘Veni, veni, Emmanuel’ van James MacMillan uit met het Residentie Orkest o.l.v. Ryan Bancroft. Jennifer specialiseerde zich tijdens haar masterstudie in orkestspel en volgde deze specialisatie bij het Residentie Orkest. Als onderdeel van het Erasmus Exchange Program heeft zij gestudeerd aan de Hochschule für Musik München bij prof. Raymond Curfs.

Jennifer speelt als remplaçant bij verschillende Nederlandse orkesten en ensembles, zoals het Radio Filharmonisch Orkest, Slagwerk Den Haag, het Residentie Orkest, Asko-Schönberg, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, Phion en het Noord Nederlands Orkest.

Mede door zelf werkzaam te zijn als uitvoerend en docerend musicus en dit mee te nemen in haar lessen, wilt Jennifer haar leerlingen voorbereiden op het huidige werkveld. Speelplezier, muzikaliteit en een goede basistechniek staan centraal.