Jong KC Slagwerk
Slagwerk is één van de meeste veelzijdige richtingen binnen Jong KC. Er is ongelooflijk veel muziek geschreven voor slagwerk en er zijn veel instrumenten om te bespelen. Bij Jong KC Slagwerk zorgen we ervoor dat je zoveel mogelijk instrumenten op hoog niveau leert bespelen. De basis van de studie bestaat uit kleine trom, marimba en pauken, aangevuld met vele andere instrumenten.

Als modern slagwerker moet je veelzijdig inzetbaar zijn en diverse stijlen beheersen. Bij Jong KC Slagwerk hebben de leerlingen daarom ook wekelijks drumles (als bijvak), aangevuld met verschillende Masterclasses ieder jaar, van specialisten op specifieke instrumenten, zoals bijvoorbeeld handpercussie en Afrikaans slagwerk. De docenten werken nauw samen en de leerlingen krijgen intensief les van alle betrokken docenten. Lees meer over de docenten onderaan deze pagina.

Jong KC Slagwerk is een bloeiende afdeling waar samenwerking en een goede onderlinge sfeer belangrijk is. De afdeling geeft concerten binnen en buiten het Koninklijk Conservatorium, bezoekt masterclasses en concerten in binnen- en soms ook buitenland en leerlingen nemen deel aan diverse hoogstaande muziek- en slagwerk concoursen. Oud-leerlingen van Jong KC Slagwerk studeren momenteel op verschillende conservatoria in binnen- en buitenland, of zij spelen in professionele orkesten en/ of ensembles. Als Jong KC Slagwerk leerling volg je onder andere wekelijks de volgende lessen: ongestemd slagwerk (bijvoorbeeld kleine trom), gestemd slagwerk (bijvoorbeeld marimba), drumles en slagwerk-ensemble.

Samenspel
Samenspel is een belangrijk onderdeel van muziek maken en ook nog eens één van de leukste dingen die er zijn! Bij Jong KC Slagwerk besteden we daar veel aandacht aan. Elke week neem je deel aan het slagwerk-ensemble, waarin je leert samenspelen met andere slagwerk leerlingen en veel nieuw repertoire voorbijkomt. Daarnaast worden slagwerkers ingedeeld in het kamermuziekprogramma de werkplaats’, het Atheneum Kamerorkest en het Atheneum Blazers Consort en leren zij alle vaardigheden van het samenspel met de overige leerlingen en andere instrumenten van Jong KC.

Voorbereiding op toelating conservatoria
Samen met de docenten werk je toe naar het niveau van een succesvolle toelating op een conservatorium. We zien dat dit niveau steeds hoger wordt en we bereiden onze leerlingen daar tijdig op voor. Alle leerlingen Jong KC worden twee keer per jaar beoordeeld op hun vooruitgang. De leerlingen bereiden samen met de docenten een programma voor en presenteren dit in november en april aan een gespecialiseerde commissie.

Aanmelden voor een voorspeelmoment kan via deze link

Slagwerkdag
Op zondag 31 oktober wordt door het Koninklijk Conservatorium (KC) in Den Haag wederom de Slagwerkdag Jong KC georganiseerd voor jonge slagwerkers tussen de 8 en 18 jaar oud. Meld je snel aan.