Alumna Diamanda Dramm wint Dutch Classical Talent Award

Violiste Diamanda La Berge Dramm heeft zondagmiddag, 29 april 2018, de finale gewonnen van Dutch Classical Talent in TivoliVredenburg Utrecht. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Vera Beths.

Diamanda wint hiermee naast een geldbedrag van € 10.000,-, een optreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, dat zal plaatsvinden op 7 juni. Ook krijgt zij een naamsvermelding in de eregalerij aldaar.

De jury was zeer onder de indruk van de prestaties van Diamanda. Juryvoorzitter Tim Moen: “De jury heeft met dit fenomeen een keuze gemaakt voor de toekomst.”

Dutch Classical Talent – Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van 18 maanden voor jonge musici in de leeftijd tot en met 28 jaar (zangers tot en met 30 jaar) die studeren of zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. De tour ging in twaalf concerten langs de grote zalen van het land; de finale was de grote afsluiting ervan. De deelnemers kregen ook zendtijd op NPO Radio 4 in de vorm van live opnames en interviews.

Gefeliciteerd Diamanda!

Studeren op het KC

Viool

Benieuwd waar Diamanda haar techniek heeft geleerd? Bekijk hier de pagina voor de studie Viool aan het KC.