Componist Celia Swart winnaar Keep an Eye Productieprijs 2021

Componist en visueel kunstenaar Celia Swart nam 18 februari de Keep an Eye Productieprijs in ontvangst. Aan deze prijs, in het leven geroepen door de Keep an Eye Foundation in samenwerking met Festival Wonderfeel om veelbelovende jonge makers de kans te geven hun dromen in de vorm van een complete podiumproductie te gieten, is een geldbedrag van €10,000 verbonden. Na violiste Diamanda Dramm en multi-instrumentalist Akim Moiseenkov is Celia de derde winnaar.

Celia: “Mijn ideeën zijn vaak heel verhalend. Ik schrijf ze eerst op in woorden en dan maak ik een moodboard. Vandaaruit begin ik te componeren. Ik heb een sterk visueel beeld bij mijn muziek en met tekeningen en animatie kan ik dat nog krachtiger uitdrukken. Al is muziek wel mijn hoofdmedium.” (red. NRC)

De inmiddels felbegeerde Keep an Eye Award is ontworpen door Jules Bernard, alumnus van de Design Academy Eindhoven. Dit binnen het, door Keep an Eye geïnitieerde, onderwijsproject dat de Design Academy realiseerde. Een katapult die via de hindernis van de trap naar het hoofdpodium klimt. Om daar jonge talenten op symbolische wijze (een ei vanzelfsprekend) een mooie toekomst in te slingeren.

Samen met toon- en kleuraangevende opleidingen en festivals in Nederland en daarbuiten, ondersteunt Keep an Eye startende, getalenteerde kunstenaars, designers, musici en andere artistiekelingen. Door hen een springplank of een podium te bieden naar het grote publiek. Keep an Eye is tevens initiator van 'Maker zoekt Maker', 'Nieuwe Makers', 'the Youngsters', Keep an Eye Academy en de Keep an Eye Concertjes. Keep an Eye heeft nauwe banden met het Prins Bernhard Cultuurfonds. De stichting is onafhankelijk en kent geen commercieel belang.

fotograaf: Pieter Kunnen

Lees meer op NRC

Lees meer op Keep an Eye Foundation