De vloer danst

11 april 2024

Luisteren is aanraken: in contact zijn! Hoe voelt geluid als je luistert met je huid? Wat voel je als je trillingen aanraakt, als je geluid vasthoudt? Je voelt deze trillende kubussen met je vingers, en de trillingen gaan door je lichaam heen tot ze je oren raken!

Tijdens het Big Bang Festival in Amare kun je op het Kunstenplein de installatie De vloer danst bezoeken. Het is een project van een aantal studenten Sonologie met docent Irene Ruipérez Canales. Zij vertellen over de installatie:

'De vloer danst begon vorig jaar tijdens de lessen Educational Skills met een team van vierdejaars bachelorstudenten en docent Irene Ruipérez. Aan het begin van het academisch jaar waren we blij te horen dat het Big Bang Festival geïnteresseerd was in ons project, ook al was het nog in een vroeg stadium. Gedurende het jaar voegden nieuwe leden zich bij ons team. Allemaal brachten zij nieuwe perspectieven en ideeën mee en droegen zij bij aan de ontwikkeling en realisatie. Dit weekend presenteren we ons eerste prototype. We zijn enthousiast om het op het festival te laten zien en te ontdekken hoe we het in de toekomst nog beter kunnen maken!'