Dompel je onder in betoverende verhalen en melodieën: Ontdek Transformations van DNOA

25 januari 2024

Dutch National Opera Academy biedt een uitgebreid curriculum waarin alle aspecten van de opleiding voor aspirant-operazangers aan bod komen. Elk jaar brengen ze meerdere operaproducties in verschillende stijlen op de planken. Momenteel verdiepen de zangers zich in de unieke en onontdekte stijl van de Amerikaanse componist Conrad Susa. De opera "Transformations" staat gepland voor voorstellingen op 7, 8, 10 en 11 februari. We spraken met dirigent Sam Weller om je een kijkje achter de schermen te geven van dit uitzonderlijke project.

Een betoverend muzikaal avontuur

Sam Weller studeerde in 2022 af aan onze prestigieuze National Master in Orchestral Conducting en sindsdien dirigeert hij veel Nederlandse professionele orkesten. We zijn blij hem nu weer te mogen verwelkomen op ons conservatorium, als dirigent van dit project.

Sam: 'Sinds november dompelen de zangers van De Dutch National Opera Academy en ik ons onder in een uniek muzikaal landschap gecreëerd door Conrad Susa.
Het is een zeer vermakelijke en humoristische productie. De klassieke muziekliefhebbers in het publiek kunnen veel muzikale verwijzingen ontdekken, van Stravinsky tot romantische muziek. Deze opera is een wilde rit, maar gebaseerd op sprookjes die mensen kennen.
Ik zie het als een twee uur durend feest, maar onder de oppervlakte schuilen diepe en uitdagende thema's. Het is een kans om plezier te hebben, maar tegelijkertijd onszelf uit te dagen om kwetsbaar te zijn. Deze voorstelling is echt een beetje alles in éen.

Achter de schermen

Susa's stijl is een fascinerende mix van verschillende invloeden, wat resulteert in een polytonaal meesterwerk. De zanglijnen zijn veeleisend en vereisen intense concentratie van onze getalenteerde zangers. Toch hebben we tijdens het repetitieproces de schoonheid van elke regel ontdekt en hebben de zangers deze unieke muzikale wereld omarmd als een tweede natuur.

Het is fantastisch om met de studenten te werken. Hun energie en enthousiasme brengen leven in de muziek. Het programma van de DNOA bereidt ze niet alleen voor op de uitdagende operawereld, maar stelt ze ook het hele jaar door bloot aan divers repertoire, zodat ze klaar zijn voor elke muzikale uitdaging die op hun pad komt.

Kom kijken en beleef een onvergetelijke avond

Mis je kans niet om deel uit te maken van deze betoverende muzikale reis. Reserveer nu je tickets voor de voorstellingen in Amare en beleef samen met ons een avond vol betoverende melodieën, uitdagende thema's en een viering van de transformerende kracht van muziek.

Koop nu je kaarten!