Hester Seelen (Dansvakopleiding) genomineerd voor Piket Kunstprijzen

De genomineerden voor de Piket Kunstprijzen, prijzen voor professionele jonge, veelbelovende kunstenaars op het gebied van schilderkunst, toneel en dans, zijn bekend gemaakt. In de categorie Dans is ook Hester Seelen genomineerd, hbo-student aan de Dansvakopleiding.

De Piket Kunstprijzen worden sinds 2014 jaarlijks uitgereikt aan veelbelovende jonge kunstenaars die een relatie hebben met Den Haag: omdat hun carrière daar tot bloei kwam of omdat de kunstenaar en zijn/haar werk een opvallende bijdrage leveren aan de lokale culturele omgeving. Genomineerden en winnaars worden geselecteerd door een professionele jury. De winnaars van de Piket Kunstprijzen worden in november bekendgemaakt.

Hester Seelen
‘Ik voel mij vereerd. Ik volg de Piket Kunstprijzen al een tijdje omdat oud-leerlingen van het Koninklijk Conservatorium en dansers die ik enorm bewonder de afgelopen jaren jaren ook genomineerd waren. Daarom voelt het nog steeds een beetje onwerkelijk dat ik hier tussen mag staan. Verder geeft deze nominatie me ontzettend veel motivatie en inspiratie om mijzelf te blijven ontwikkelen en op een dag hopelijk uit te groeien tot de danser waarvan ik droom.’ Lees verder

Video: jury vertelt over Hester (vanaf 1.10)